Voorschoten dorpsbreed tegen RijnlandRoute

Politici, ondernemers, inwoners. Zelden zijn ze het allemaal zo met elkaar eens als nu in Voorschoten. Massaal komt men in opstand tegen de aanleg van de RijnlandRoute door het dorp en roepen ze Provinciale Staten op het besluit niet over te nemen. De hele gemeenteraad is tegen, bewoners organiseren op 3 juni een grote protestmanifestatie en voorzitter Hein Tipker van de Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV) vindt het nu genomen besluit een foute keuze.

Tipker: “We hebben echt met ongeloof kennis genomen van het besluit van Gedeputeerde Staten. Ondanks dat wij als ondernemers voorstander zijn van een goede verbinding, is de keuze voor de variant ‘Zoeken naar Balans’ die in een open tunnelbak dwars door Voorschoten komt, onacceptabel. Wij hebben ons de afgelopen jaren, samen met onder meer de ondernemers in Wassenaar en de gemeente Voorschoten, uitgesproken voor de Churchill Avenue variant. Deze variant is niet alleen beter voor het milieu, maar heeft op de langere termijn ook een beter effect op de doorstroming van het verkeer door onze regio. Bovendien kan de Churchill Avenue rekenen op een veel groter draagvlak. Dat de keuze gevallen is op de goedkopere variant Zoeken naar Balans doet onrecht aan het milieu en het belang van velen.”

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×