Open dag bij opgraving in Nieuw Rhijngeest Zuid

Al vier jaar lang zijn studenten en medewerkers van de Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden, bezig met het opgraven van een nederzetting uit de vroege middeleeuwen in Nieuw Rhijngeest Zuid. Op zaterdag 9 juni wordt de opgraving voor de eerste maal opengesteld voor publiek. Bezoekers kunnen zien wat er allemaal bij een opgraving komt kijken en er wordt uitleg gegeven over deze nederzetting. De afgelopen jaren zijn al meerdere huizen en bijgebouwen opgegraven. Waterputten, veel organisch materiaal, een kadewand en diverse andere zaken zijn aan het licht gekomen. Tijdens de open dag zullen studenten in de werkput bezig zijn en geven desgevraagd tekst en uitleg. Ook kan men zelf aan de slag. De open dag vindt plaats naast Corpus museum van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer info: //archeologie.leidenuniv.nl/oegstgeest/

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×