Paul van Meenen: "D66 kiest niet sec voor Zoeken naar Balans"

D66 heeft afgelopen donderdag niet gekozen voor het Zoeken naar Balanstracé van de RijnlandRoute. Dat zegt fractievoorzitter Paul van Meenen daags na de tumultueus verlopen raadsvergadering waar een meerderheid van de Leidse politiek koos voor het provinciale voorkeurstracé. Althans, alleen in de beeldvorming was dat de gemaakte keuze volgens Van Meenen. Het aangenomen wijzigingsvoorstel van zijn partij bevatte twee punten. Begrip voor het provinciale standpunt én een Leidse keuze voor de Churchill Avenue. Van Meenen vindt het juist pure winst dat (met name) VVD en CDA ook dat tweede punt nu hebben onderschreven door voor het amendement te stemmen.

Paul van Meenen van D66 in gesprek met Chris de Waard over de keuze van zijn partij. Was het nou voor Zoeken naar Balans of voor Churchill Avenue? De waarheid ligt volgens Van Meenen ergens in het midden.

Van Meenen denkt dat D66-wethouder Robert Strijk met het signaal uit Leiden veel kan bereiken in de onderhandelingen met de provincie. De variant Churchill Avenue is voor Van Meenen nog niet zomaar van tafel nu de Leidse raad zich in zijn ogen ferm heeft uitgesproken voor die voor Leiden gunstige variant. Dat dat afgelopen donderdag allemaal niet zo uit de verf kwam, betreurt hij, maar doet volgens hem niks af aan de tekst van het aangenomen voorstel.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×