SP wil duidelijkheid over vergoeding Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg

De SP wil duidelijkheid over de vergoeding van de eigen bijdrage in de GGZ. Het kabinet Rutte heeft bepaald dat mensen die gebruikmaken van de Geestelijke Gezondheidszorg, een eigen bijdrage moeten betalen. Hoewel de gemeenteraad al meerdere keren gesproken heeft over de toezegging dat mensen die deze bijdrage niet kunnen betalen een beroep kunnen doen op de bijzondere bijstand, is hierover bij de SP nog veel onduidelijkheid. De partij vraagt het college de exacte voorwaarden om voor deze bijstand in aanmerking te komen op een rijtje te zetten.

Ook wil de SP weten hoeveel Leidenaars de vergoeding inmiddels hebben aangevraagd en hoeveel van hen deze daadwerkelijk hebben gekregen. De partij vraagt verder hoeveel Leidenaars in aanmerking voor de vergoeding komen en hoe zij daar op geattendeerd worden. Tenslotte informeert de SP naar de opmerking in het Kunduz-akkoord, dat de eigen bijdrage in de GGZ gedeeltelijk teruggedraaid wordt. De partij wil weten wat dat betekent voor de minder draagkrachtige Leidenaars.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×