D66 maakte een fietsverbeterplan voor Leiden. Raadslid Peter Bootsma (rechts) overhandigde het gisteren aan wethouder Robert Strijk. (foto: Chris de Waard).

D66 presenteert fietsenplan

D66-raadslid Peter Bootsma heeft gisteren namens zijn fractie de notitie ‘Ruimte voor de fetser’ overhandigd aan wethouder Robert Strijk. In de notitie heeft D66 Leiden allerlei knelpunten benoemd die het fietsers in Leiden lastig maken. Zo zijn verbindingen niet altijd logisch, mankeert er wel het een en ander aan de bewegwijzering en kan ook het onderhoud van sommige fietspaden wel beter.

Peter Bootsma van D66 Leiden vertelt bij Sleutelstad FM over het fietsenplan dat de partij maakte.

Komend najaar stelt de gemeente een masterplan voor fietsers vast. Een van de uitgangspunten daarbij is dat het aantal fietsers in Leiden met 10% toeneemt. Het D66-plan zal daarbij als input worden gebruikt, zo beloofde wethouder Strijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×