Tussen de middag werd het koopcontract getekend in de lokatie aan het Rapenburg van het ROC ID College. (Foto: PR)

ROC ID College koopt Rijnlandblok

Voor 2,75 miljoen koopt het ROC ID College het Rijnlandblok tussen de Breestraat en de Boommarkt. De onderwijsinstelling mag daar nog wel enkele tonnen vanaf trekken voor zaken als asbestverwijdering. Het hele blok wordt gesloopt op de historische gevel van het oude postkantoor na. De nieuwbouw die er voor terugkomt moet passen bij de historische bebouwing. Als de bouw is afgerond verhuist het ROC ID College naar de Breestraat. De drie bestaande vestigingen aan het Rapenburg, de Storm Buysingstraat en de Vijf Meilaan worden daarna verkocht.

Chris de Waard was bij de ondertekening van het koopcontract aanwezig en sprak aansluitend met wethouder Van Woensel en bestuurder De Jong van het ROC ID College.

Het nieuwe onderwijsgebouw in het centrum van Leiden gaat zo’n 10.000 m2 tellen. Om dat mogelijk te maken wordt ook het huidige parkeerterreintje aan de Boommarktkant bebouwd. De auto’s verdwijnen in een garage onder de nieuwbouw.

Leiden rocidcollegebreestraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×