Alles over zintuigen bij Naturalis

Op 12 oktober opent Naturalis een nieuwe familietentoonstelling over de zintuigen van mens en dier, genaamd Superzintuigen. Bezoekers kunnen onder meer zien dat sommige dieren volledig vertrouwen op zintuigen die bij hen veel sterker ontwikkeld zijn dan bij de meeste mensen en dat er dieren zijn die over zintuigen beschikken die de mens niet heeft. De zintuigen bepalen hoe mensen de wereld waarnemen. Maar mensen merken lang niet alles op wat er om hen heen gebeurt. Sommige dieren zien kleuren, horen geluiden of ruiken geuren waar de mens zich amper iets bij voor kan stellen. De bezoekers van de tentoonstelling komen te weten welke frequenties zij kunnen horen en welke smaken ze kunnen proeven. Ze ontdekken ook of ze goed kunnen ruiken en welke plekjes op het lichaam gevoeliger zijn dan andere.

Zicht, gehoor, reuk, smaak en tast zijn de bekendste zintuigen. Superzintuigen besteedt ook aandacht aan drie zintuigen die alleen bij dieren voorkomen, namelijk het elektrische-, magnetische- en het temperatuurzintuig. In de tentoonstellingsruimte staan ruim veertig activiteiten, met veel multimedia, talloze opgezette dieren en zelfs enkele levende exemplaren. De tentoonstelling is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Meer informatie staat op www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×