1,2 miljoen subsidie voor De Veenfabriek

Het Fonds Podiumkunsten maakte vandaag de verdeling van de cultuursubsidies vanaf 2013 bekend. Goed nieuws voor Leiden, want de aanvraag van muziektheaterensemble de Veenfabriek is gehonoreerd. Dit waar slechts 40 procent van de aanvragen voor subsidies voor 2013-2016 is toegekend door het fonds. Nooit eerder werd er zoveel abrupt op de cultuur bezuinigd als nu, maar de Veenfabriek blijft behouden voor Leiden.

Cultuurwethouder De Haan reageert opgetogen op het goede nieuws voor De Veenfabriek.

De Veenfabriek ontvangt de komende twee jaar ruim 1,2 miljoen euro aan subsidie. Slechts twee andere theatergezelschappen ontvangen een hoger bedrag. Artistiek leider Paul Koek reageert enthousiast vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk: “Dit is natuurlijk prachtig nieuws, ik ben erg blij met het positieve rapport dat de commissie heeft geschreven.”

Zo vindt de commissie dat de Veenfabriek zich onderscheidt met het presenteren van een eigen en herkenbare vorm van nieuw muziektheater. De bijdrage aan de pluriformiteit van het culturele landschap en de geografische spreiding worden als zeer goed beoordeeld en de samenwerkingen met Universiteit Leiden en Museum de Lakenhal worden geroemd.

Jan-Jaap de Haan, wethouder Cultuur, Werk en Inkomen, reageert ook opgetogen: “Ik ben ontzettend trots op de Veenfabriek. Dit is niet alleen fantastisch voor hen, maar ook positief voor het Leidse cultuurklimaat.”

Cultuur Leiden veenfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×