Met de komst van Tony Gallo is het team van Zorg en Zekerheid Leiden compleet. (foto: PR).

ZZ Leiden compleet door komst Tony Gallo

ZZ Leiden Basketball heeft het team rond. Zojuist laat de club uit Leiden weten dat de Amerikaan Tony Gallo naar Leiden komt. De 23-jarige basketballer treedt bij Zorg en Zekerheid Leiden in de voetsporen van All Stars guards Danny Gibson en Thomas ´TJ` Jackson. Geen geringe opgave, maar zoekend naar een point guard, die ook behoorlijk kan bijdragen in de productie van de ploeg, kwam de technische staf van ZZ Leiden uit bij de spelverdeler van Coppin State.

De 1.80 meter lange guard kwam op de school in Baltimore terecht na zijn eerste twee collegejaren te hebben doorgebracht op Cabrillo College in Aptos, California, een kleine school op een overigens niet al te onaangename plek aan de Monteray Bay.

Hij werd echter geboren aan de oostkust (in Melrose, Massachusetts op 5 februari 1989) en keerde terug in die richting om zijn studie en basketballloopbaan voort te zetten aan de Division I-school Coppin State. Voor die universiteit speelde hij twee seizoenen.

Vorig seizoen, zijn laatste als collegespeler, was hij starter in dertig wedstrijden en kwam daarin tot de knappe gemiddelde cijfers van 17.1 punten, 2.7 rebounds en 3.7 assists.

Met het contracteren van Tony Gallo is de ploeg van Zorg en Zekerheid Leiden voor het seizoen 2012-2013 compleet. Coach Toon van Helfteren en zijn assistent Raoul Straathof beschikken over de volgende spelers:

Tony Gallo, Kasper Averink, Worthy de Jong, Sean Cunningham, Arvin Slagter, Mike Schachtner, Mohamed Kherrazi, Patrick Hilliman, Ross Bekkering, Tomas Breel en Bryan Westerhout.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×