Gedwongen ontslagen bij LVC

Het Leids Vrijetijds Centrum heeft niet voldoende geld om al het personeel in dienst te houden in de periode dat het LVC dakloos is. Dat zei voorzitter Egon Snelders vanmiddag in Nieuws071 op Sleutelstad Radio. Op 1 april 2013 moet het LVC uit het pand aan de Breestraat. Pas na de zomer van 2014 opent het nieuwe muziekcentrum De Nobel de deuren in de marktsteeg. Het LVC tuigt in de tussentijd een nieuwe organisatie op die daar de exploitatie gaat doen. Gedurende de tussenliggende ’transitieperiode’ moet het LVC het zonder pand doen en mist dus de baromzet. De subsidie van de gemeente is niet voldoende om iedereen aan het werk te houden.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/63898386″ params=”show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Voorzitter Egon Snelders van het LVC weet zeker dat zijn organisatie erin slaagt om dusdanig te professionaliseren dat de Leidse politiek de exploitatie van De Nobel bij zijn organisatie neerlegt: “Zo moeilijk is het nou ook weer niet”.

Ook voor de rest van het personeel – inclusief directeur Ruud Visser – is de toekomst onzeker. Pas als de nieuwe organisatie er in 2014 staat, wordt duidelijk welke mensen er in De Nobel aan de slag kunnen. Bij het LVC werken ongeveer tien mensen.

De komende weken maakt een team onder leiding van directeur Ruud Visser een plan voor de alternatieve programmering in de periode dat het LVC dakloos is. Dat moet eind november klaar zijn. Dat volgt ook een eerste toetsing van de organisatie door de gemeente.

Promotiefilmpje van de gemeente Leiden voor het nieuwe muziekcentrum De Nobel.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×