Fantastisch concert Fatoumata Diawara in Leidse Schouwburg

Gisteravond trad de jonge veelbelovende zangeres uit Mali, Fatoumata Diawara, op in de Leidse Schouwburg. Het concert begon ingetogen akoestisch en met haar prachtige warme stem wist Diawara direct het publiek te boeien. Veel van haar teksten, waarover zij steeds een korte uitleg gaf, gaan over de hedendaagse situaties in Afrika, zoals over kinderen zonder ouders, de oorlogen en verdeeldheid en de besnijdenis van meisjes. De 29-jarige zangeres zei te hopen, dat de volgende én de daarop volgende generatie beter af zullen zijn. Na de pauze ging het tempo flink omhoog en kreeg Diawara de zaal eindelijk in beweging. Al kostte het wat moeite voor de overwegend Hollandse toeschouwers en dan ook nog op maandagavond, zoals ze zelf lachend zei. Naast de vele liedjes bleek Diawara ook een geweldige danseres, die allerlei stijlen uit verschillende Afrikaanse landen wervelend demonstreerde en met een heupwiegend publiek op de achtergrond helemaal losging. (Foto’s: Jacqueline Borg.)

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×