De Aalmarktplannen zijn in drie deelprojecten verdeeld. De meeste aandacht ging tot nu toe uit naar het waagblok en het Stadsgehoorzaalblok, maar binnenkort starten ook de werkzaamheden aan het Haarlemmerstraatblok. (Impressie: Gemeente Leiden).

Sloop Haarlemmerblok start begin volgend jaar

Drie panden aan de Haarlemmerstraat (107-111) en twee aan de Stille Rijn (8 en 9) worden begin 2013 gesloopt. Voor dit blok is vorige week een sloopvergunning aangevraagd. Ook is toestemming gevraagd om de grond onder de panden af te graven om er later een kelder te kunnen bouwen. Op de plek komt een nieuw groot winkelpand met ruim 2000 vierkante meter winkeloppervlak. De panden zijn in eigendom van de gemeente Leiden, de nieuwbouw is onderdeel van het Aalmarktproject.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/65382150″ params=”show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

VVD-wethouder Pieter van Woensel over de herontwikkeling van het blok tussen de Haarlemmerstraat en de Stille Rijn.

De gemeente Leiden wil graag grotere winkelketens aantrekken, ook in de binnenstad. Volgens projectmanager Peter Stokkermans van de gemeente Leiden is er voldoende vraag naar grote winkelunits, ook al staan er veel winkelpanden leeg. “Ik snap die zorg wel, maar er is zeker vraag naar grotere winkels. Dat zie je bijvoorbeeld aan de nieuwe winkel van The Sting die aan de Breestraat komt en zelfs een winkeloppervlak heeft van 3000 vierkante meter. Er is ook behoefte aan een winkel van die omvang aan de Haarlemmerstraat.”

Projectontwikkelaar ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. is al in gesprek met gegadigden voor het nieuwe pand aan de Haarlemmerstraat/Stille Rijn, aldus Maarten Stam van ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. Het zal in ieder geval gaan om een grootschalige modewinkel. “We verwachten eind eerste kwartaal 2013 met de bouw te beginnen. De bouw zal zeker achttien maanden in beslag nemen.”

Het nieuwe winkelpand krijgt vier verdiepingen, er staan geen woningen of appartementen in de plannen.

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×