Politie jaagt op foutparkeerders

De politie gaat tussen 12 en 18 november scherper controleren op foutparkeren op de Morsweg en omliggende straten. Verkeerd geparkeerde auto’s zorgen voor overlast voor bewoners en het overige verkeer. De boete voor hinderlijk parkeren bedraagt 120 euro. 

De parkeeroverlast rondom de Morsweg is ontstaan sinds de Transvaalbuurt een blauwe zone is geworden. Dit is een gebied waarin aangepaste parkeerregels gelden. Veel automobilisten, waaronder bewoners van de Transvaalbuurt, zoeken daarom een parkeerplek op de Morsweg of in een van de zijstraten. Vanwege de drukte worden de auto’s vaak verkeerd of op onveilige plekken geparkeerd. Naast de hinder voor omwonenden kunnen hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor het verkeer.

Bij de extra controle deze week deelt de politie waarschuwingen uit. Wie na 18 november nog fout parkeert ontvangt een boete van 120 euro. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×