Intochten van Sinterklaas

De pepernoten liggen al twee maanden in de winkelschappen, maar 17 november begint het echte Sinterklaasseizoen. Ook in de regio Leiden komt Sinterklaas aan land op zaterdag 24 november aan diverse kades in Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest, Voorschoten en een week eerder al in Leiderdorp. Daags na de intocht in Leiden opent het Huis van Sinterklaas op zondag 25 november weer zijn deuren in de Waag aan de Aalmarkt. Drie weken lang zingen, schoenen zetten en verlanglijstjes maken.

Sinterklaasintochten 24 november
Leiden – 12.00 uur aan de Beestenmarkt. Sinterklaas meert met zijn Pakjesboot aan en wordt ontvangen door burgemeester Henri Lenferink. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door het centrum. De optocht eindigt op het Stadhuisplein.
Oegstgeest – 9.30 uur aan de Kennedylaan (ter hoogte van Hazenboslaan). Burgemeester Els Timmers ontvangt Sinterklaas die daarna met de koets naar winkelcentrum Lange Voort gaat en vervolgens naar De Kempenaerstraat waar hij met zijn zwarte pieten om 11.10 uur wordt verwacht.
Voorschoten – 10.00 uur aan de Molensloot. Burgemeester Jeroen Staatsen en Ron Kühn, voorzitter Centrumondernemers Voorschoten ontvangen Sinterklaas op de kade. Sinterklaas maakt daarna een rondrit door het dorp onder begeleiding van muziekvereniging Laurentius. De rondrit eindigt in de Voorstraat. Om 13.30 uur is Sinterklaas in winkelcentrum Noord-Hofland.
Zoeterwoude – 14.00 uur aan de Miening. Samen met de Pietenband gaat Sinterklaas naar de Klaverhal voor het grote Sinterklaasfeest. Daar worden ook de prijzen uitgereikt voor de schoentjeswedstrijd.

Intocht 17 november
Leiderdorp – 10.30 uur aan de Ockenrode (ter hoogte van Tollenaersingel). Burgemeester Laila Driessen ontvangt daar Sinterklaas. Daarna vertrekt Sinterklaas per koets, vergezeld door Jong K&G, voor een optocht door het dorp. De optocht begint op de Hoofdstraat en eindigt in winkelcentrum Winkelhof. Tussendoor komt Sint nog in de Oranjegalerij, winkelcentrum Santhorst en de Van der Marckstraat.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×