CDA Leiden verbijsterd over coffeeshopplannen Lenferink

Het CDA in Leiden is ‘verbijsterd’ over het voorgenomen coffeeshopbeleid van burgemeester Lenferink. De burgemeester wil een aantal zaken aanpassen en stuurde zijn plannen dinsdag naar de gemeenteraad. Zo stelt hij voor dat coffeeshops voortaan pas om 17.00 uur open mogen in plaats van om 16.00 uur. Verder wil hij het ingezetenencriterium niet toepassen, omdat er in Leiden geen drugstoerisme is. Tenslotte stelt de burgemeester voor om ook het afstandscriterium te schrappen. Daarin staat hoe groot de afstand moet zijn tussen een coffeeshop en een middelbare school.

Patrick Meijer in debat met secretaris Anton Verschelling van de Leidse Vereniging van Cannabis Detaillisten.

Volgens Lenferink is de aanpassing van de openingstijden voldoende om te voorkomen dat scholieren na de les de coffeeshop induiken. CDA-fractievoorzitter Patrick Meijer is het daar hardgrondig mee oneens: “De burgemeester maakt de omgeving van de school onveiliger. Het is naïef om te denken dat er om 17.00 uur geen leerlingen meer zijn rondom scholen. Als de leden van de toneel- of muziekgroep van school na de repetitie zo de coffeeshop induiken, denken ouders wel twee keer na voor ze hun kind aan buitenschoolse activiteiten laten deelnemen.” De plannen van de burgemeester omschrijft hij als roekeloos.

Advertentie

Leiden Coffeeshop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×