Geen Godgeleerdheid meer in Leiden

De oudste opleiding van het land houdt op te bestaan. Vanaf 2014 is het niet langer mogelijk om de studie Godgeleerdheid aan de Universiteit Leiden te volgen. Het was ten tijde van de oprichting van de universiteit in 1575 een van de eerste studies.

Het aantal studenten voor predikant nam in de afgelopen jaren af. Dit komt onder meer door het beëindigen van de gezamenlijke bachelor met de Protestantste Theologische Universiteit. De Vrije Universiteit in Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen bieden deze samenwerking nog wel aan.

In 2014 worden er geen nieuwe studenten meer toegelaten tot Godgeleerdheid. Iedereen die er nu nog mee bezig is in Leiden kan zijn studie afronden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×