Iedereen blij in de Leidse IJshal

“Een geweldig succes en het zal moeilijk worden om dit resultaat volgend jaar te evenaren, laat staan te verbeteren. Maar we gaan er weer helemaal voor!”, aldus Jos Arts, voorzitter van de Stichting Schaatshal Leiden, die even daarvoor een cheque van bijna 10.000 euro had overhandigd aan een glunderende Monique Velzeboer. De ex-Olympier die haar schaatscarriere ooit begon op de Leidse ijsbaan heeft een foundation die, in nauwe samenwerking  met het Liliane Fonds, kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden helpt. “Dit had ik niet verwacht. Hiermee kunnen we zeker 100 kinderen helpen”, vertelde zij na de hele dag druk te zijn geweest met het fotograferen van bezoekers in nostalgische schaats-outfit.

Teun de Reede sprak achtereenvolgens met Tensen, Velzeboer en Arts.

Iedereen gelukkig dus en niet in de laatste plaats winnaar van de 1000 rondjes Jan Pieter Tensen die ruim 7 uur nodig had voor de meer dan 8.000 keer pootje-over. “Het is prachtig om zo met z’n allen iets te doen voor mensen die het een stuk minder hebben”, aldus de Rijnsburger die als volgende doel het zesmaal beklimmen van de Alpe d’Huez op het programma heeft staan. Uiteraard ook dan weer voor een goed doel: het KWF.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×