Cultuurfonds werkt aan Leidse 'Nacht van Kunst en Wetenschap'

Leiden krijgt mogelijk – naar Gronings voorbeeld – een Festival voor Kunst en Wetenschap. Cultuurmakelaar Michaël Roumen, de Lakenhal, Stadspodia en Leiden Marketing zijn daarover in gesprek met onder andere het Bio Science Park (BSP), de Universiteit Leiden, grote landelijke fondsen en de musea in de stad. Alle partijen zijn enthousiast en willen graag kijken of zo’n festival er ook echt kan komen.

Audiofragment: Chris de Waard sprak met cultuurmakelaar Michaël Roumen over de plannen voor een Leidse Nacht van de Kunst en Wetenschap.

De gemeente Leiden heeft Cultuur en Kennis al jaren geleden benoemd tot de twee belangrijkste peilers voor de stad. Met die cultuur zit het wel goed. Met de wetenschap ook trouwens, blijkens het enorme succes van het BSP, alleen mag dat best wat meer onder de aandacht worden gebracht van het grote publiek. Roumen denkt aan een festival in september: “Als het weer ook nog een beetje mooi is”. Doelstelling is het BSP en de wetenschap nadrukkelijker te verbinden met de rest van de stad.

Roumen hoopt dat het festival er komt, maar is hoopvol gestemd. Of het er in 2013 al van komt, durft hij niet te zeggen: “Als iedereen enthousiast is en het kan in 2013 dan is dat fantastsich, als het 2014 wordt, is dat ook prima”.

In Groningen bestaat ‘De Nacht van Kunst en Wetenschap‘ nu drie jaar. In 2013 volgt de vierde editie van het festival dat vorig jaar circa 15.000 bezoekers naar de ‘Hoofdstad van het Noorden’ trok.

Advertentie

Leiden Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×