Wereldkankerdag: kanker heb je samen

Maandag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. En ook als je geneest, zet deze ziekte je leven op zijn kop. Voor wie er zelf niet helemaal uit komt en niet voldoende steun vindt in zijn of haar omgeving, is er ook professionele hulp. Bijvoorbeeld bij Stichting de Vruchtenburg aan de Oude Vest, waar ook inloophuis Scarabee zit. Maandag is er een open middag voor iedereen die meer wil weten over steun en begeleiding nadat de diagnose kanker is vastgesteld. Kijk voor meer informatie op www.wereldkankerdag.nl, www.inloophuisscarabee.nl en www.leshan.nl. 

Audiofragment: Annelies Magnin vertelt over haar ervaringen en Petra Bertelink van Stichting de Vruchtenburg legt uit wat zij kankerpatiënten te bieden hebben.

Een jaar geleden werd bij Annelies Magnin de diagnose borstkanker gesteld. “Je komt dan in een stroomversnelling terecht van medische behandelingen. Over het ziekenhuis niets dan lof, maar als het fysieke ‘klaar’ is, is er mentaal nog zó veel te verwerken. Ik kon in de tijd moeilijk praten met mijn partner die voor de tweede keer geconfronteerd werd met een partner die borstkanker kreeg: zijn eerste vrouw heeft hij aan kanker verloren. Daarnaast werd de aandacht vanuit de omgeving natuurlijk minder en ik voelde me ondankbaar dat ik niet blijer was met het feit dat het fysiek goed met me ging. Zoek alsjeblieft hulp bij gespecialiseerde psychologen, zij weten zo goed welke worsteling je door moet maken. Blijf er niet te lang mee doorlopen, je hoeft het niet alleen te doen.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×