Volgende week uitspraak in rechtzaak motorclub

“Er is helemaal geen sprake van een vijandige overname van de Leidse motorclub Pegasus door de Haagse motorbende Trailer Trash Travellers.” Dat zeiden de nieuwe bestuursleden van MC Pegasus vanmorgen bij de Rechtbank Den Haag waar het kort geding diende dat de gemeente Leiden had aangespannen tegen de motorclubs. Volgens het nieuwe bestuur leidde Pegasus een kwijnend bestaan en was er nog maar een handvol leden, die bovendien vaak nieteens een motor hadden. Ze zouden gevraagd zijn de boel weer op de rit te krijgen. De nieuwe bestuursleden ontkennen banden te hebben met Trailer Trash. Volgens advocaat Lever van de gemeente is dat een leugen en is de nieuwe secretaris Bram van Wanrooij van Pegasus tevens penningmeester van de Trailer Trash Travellers.

Audiofragment: Advocaat Rob Lever van de gemeente Leiden ziet de uitspraak met vertrouwen tegemoet. Anand Soekhoe van Evers Juridisch Advies, het kantoor dat de tegenpartij bijstaat, ziet die uitspraak nog niet meteen in het voordeel van zijn clienten uitvallen: “Je weet het, als je tegen de gemeente procedeert sta je al met 1-0 achter”.

Advocaat Lever hield namens de gemeente een heel ander betoog. Op de avond van 11 januari viel een groep van circa 25 leden van Trailer Trash Travellers het clubhuis van Pegasus binnen. Daar kregen de aanwezigen te horen dat ze konden kiezen: lid worden van Trailer Trash of anders zou de boel afgefakkeld worden. MC Pegasus heeft zelf geen aangifte gedaan van de ‘overval’. Volgens Lever uit angst voor represailles. Trailer Trash is volgens burgemeester Lenferink een criminele motorbende.

Op 18 januari werden een aantal leden van het oude Pegasus volgens de gemeente gedwongen om de sleutels van het clubhuis over te dragen. Dat gebeurde onder dwang toen 30 motorrijders van Trailer Trash Travellers uit Den Haag hen omsingelden. Die bewering van de gemeente wordt gestaafd door waarnemingen van onder meer de wijkagent.

De oorspronkelijke voorzitter van Pegasus, Frans de Boer, was ook bij de zitting aanwezig. Hij vertelde de rechter dat hem te verstaan was gegeven dat het beter was ‘de boel over te geven’. Hij vindt nu dat de gemeente het huurcontract voor het clubhuis maar moet opzeggen. Volgens de nieuwe secretaris heeft De Boer daar helemaal niks meer over te zeggen nu hij geen voorzitter meer is en wil het nieuwe Pegasus gewoon aan de Voorschoterweg blijven. De Boer zegt officieel nog voorzitter te zijn van Pegasus. De nieuwe leden kent hij niet.

Namens het nieuwe Pegasus-bestuur vroeg juridisch adviseur Evers niet alleen om voortzetting van het huurcontract, maar ook om rehabilitatie van zijn cliënten. De gemeente zou volkomen onterecht met zwaar geschut ten strijde zijn getrokken tegen de motorclub. Daarbij is bovendien hun goede naam te grabbel gegooid. Evers wil daarom dat de gemeente dat rectificeert.

Gemeente-advocaat Rob Lever veegt de vloer aan met dat verhaal. Volgens hem spelen de Trailer Trash Travellers ‘een geraffineerd spel’. Op precies dezelfde manier als in Leiden, zouden ze ook een Haagse motorclub hebben overgenomen.

De rechter doet op 20 februari uitspraak.

Leiden ttt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×