Bekerfinale ver weg voor ZZ Leiden

ZZ Leiden heeft in de eerste wedstrijd van de halve finale voor de NBB-beker een zware nederlaag opgelopen tegen EiffelTowers Den Bosch. De basketballers verloren met 17 punten verschil en staan voor een zware opgave om op 16 maart zich alsnog te plaatsen voor de finale. De Leidse ploeg startte in het eerste kwart sterk en was op alle fronten beter dan Den Bosch. Leiden sloot het kwart met een ruime voorsprong af: 13-21. In het tweede begon ZZ Leiden minder te draaien, maar behield  bij de rust nog altijd een voor spong van 6 punten (23-29).

In het derde kwart ging het volledig mis. Leiden had geen vat meer op Den Bosch. Met name Kees Akkerboom nam de Bosche ploeg op sleeptouw. Vrijwel alles schoot hij raak. Met 24 punten zou Akkerboom ook topscoorder worden van de wedstrijd. Den Bosch won het kwart met 31-12. In het vierde kwart klampte ZZ Leiden nog even aan bij de stand 58-52. Maar daarna raakte de ploeg definitief de weg kwijt. Met nog 4,5 seconde te gaan bewees coach Toon van Helfteren zijn team een slechte dienst. Een onnodige technische fout gaf EiffelTowers de kans om in ‘dying seconds’ het verschil van 12 naar 17 te brengen. Eindstand: 76-59. Met ongeloof zaten de vele Leidse supporters na afloop op de tribune.

Al met al een slechte week voor ZZ Leiden. Al is de Bosche coach Korner er nog niet gerust op: “We hebben deze eerste wedstrijd gewonnen, maar in Leiden kan die voorsprong na 5 minuten zomaar verdwenen zijn. We zullen alert moeten blijven”. Voor ZZ Leiden is te hopen dat in de Vijfmeihal iets bijzonders zal gaan plaatsvinden. Onmogelijk is dat zeker niet. Er zijn meer gekke dingen in het basketball gebeurd.