CDA wil branchevervaging Baanderij aanpakken

Het CDA komt op voor de Leidse ondernemers. De partij wil dreigende concurrentie van De Baanderij in Leiderdorp de kop indrukken. Op De Baanderij vindt namelijk branchevervaging plaats. In het verleden was het een woonboulevard, inmiddels dreigt het een winkelcentrum te worden. De gemeente Leiderdorp wil het namelijk voor supermarkten en andere winkels mogelijk maken zich te vestigen op De Baanderij.

Maar voor het zover is komt er tijdelijk een Action, de wethouders van de regio Holland Rijland hebben daar mee ingestemd. Het CDA wil daar tegen in actie komen, volgens hen leidt de branchevervaging tot leegstand in de Leidse binnenstad. De partij spreekt daarom wethouder van economische zaken Robert Strijk aan op zijn plicht de Leidse ondernemers te beschermen. Volgens het CDA maakt hij de grote inspanning van hardwerkende Leidse middenstanders nutteloos.


Audiofragment: Arjen Bonestroo van het CDA over de branchevervaging

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×