De LZ1886 minioren zwemploeg (Foto: PR).

Speedojaargangwedstrijden in De Zijl

Zaterdag en zondag jl. werden de Nationale Speedojaargangfinales gezwommen in Zwembad de Zijl te Leiden. Öngeveer 220 zwemmers van rond de 100 verenigingen waren naar Leiden afgereisd. In deze sfeervolle ambiance kwam ook een aantal zwemmers  van het organiserende LZ1886 uit.

Er werden door de leidse zwemmers geen medailles behaald, maar er sneuvelde wel vele persoonlijke records (PR’s). Bij jongens minioren 6 kwam Tjeerd van Stein veelvuldig aan de start. Zijn hoogste klassering behaalde hij op de 400m vrijeslag, met zijn 5.03.98 werd hij 5de, maar zwom wel maar liefst 11 seconden van zijn PR af. Op de 200m vrijeslag zwom hij 2.29.68 hetgeen opnieuw een PR-verbetering betekende van 7 seconden.

Bij de oudste meisjesgroep kwam Sanne van Ruijven diverse malen aan de start en zij zwom een prima toernooi met persoonlijk record op o.a. 100-200 en 400m, vrijeslag en de 200m. wisselslag. Anisa Groenescheij haalde het podium net niet op de 100m. vrijeslag, op dit nummer was er een 8ste plaats voor Kim de Jong en wist ook Myrthe Mulder in een nieuw PR te finishen. Ilay Groenescheij kwam aan de start voor o.a. de 50m vrije slag en 100m wisselslag bij de jongens minioren 4. Ilay zwom net geen nieuwe toptijden maar leverde goed
strijd met de concurrentie. Wouter Verdoes en Guus Hoogduin stonden bij de jongens minioren 5 op het startblok. Guus zwom net iets boven zijn tijd, terwijl Wouter toptijden wist te realiseren op de 100m vrijeslag en de 100m wisselslag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×