ZVL kansloos in kwartfinale LEN Trophy

De dames van ZVL waterpolo hebben de halve finale van de LEN Trophy niet kunnen bereiken. De Leidse ploeg verloor kansloos van Widex GZC Donk uit Gouda. Donk versloeg het Leidse team met 10-15. Daarmee slaagde ZVL er niet in om geschiedenis te schrijven. Want niet eerder bereikte ZVL de halve finale van een Europa Cup. De eerste wedstrijd tussen beide teams in januari van dit jaar eindigde in 9-9. Winnaar van de tweede wedstrijd zou zich plaatsen voor die halve finale.

Audiofragment: Sport071-verslaggever Rolf Marselis sprak na de teleurstellende wedstrijd met teamleidster Aukje van Belkem en coach Koen Plasmeyer.

De LEN Trophy-kwartfinale werd in zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn afgewerkt, omdat ZVL  zelf niet over een bad beschikt dat voldoet aan de internationale eisen. In een vol AquaRijn liep het team van Koen Plasmeijer voortdurend achter de feiten aan. Donk startte voortvarend en na enkele minuten stond het al 0-4. Met de rust leidde de Goudse ploeg met een marge van drie doelpunten (6-9). Even gloorde er hoop bij de vele Leidse supporters toen ZVL vlak na rust leidde met 10-9. Maar die hoop vervloog al snel. ZVL kon in het vierde kwart geen vuist meer maken. Met vijf treffers op uit overtalsituaties besliste Donk de wedstrijd: 10-15.

In de halve eindstrijd speelt Donk nu tegen het Russische Oeralotsjka Zlatoest. De teleurgestelde coach Koen Plasmeijer had geen verklaring voor de prestatie van zijn ploeg: “Het was dweilen met de kraan open. Veels te makkelijk gaven we doelpunten weg. Daardoor moesten we heel hard werken om de achterstand weg te werken. Dat kostte in het tweede en derde kwart veel energie. In het vierde kwart was de koek op.”