Aangifte doen bij diefstal of verlies ID-bewijs niet meer nodig

Sinds gisteren hoeven Leidenaars die hun identiteitsbewijs verloren hebben, geen aangifte bij de politie meer te doen. Zelfs bij diefstal van het rijbewijs, paspoort of de identiteitskaart is dat niet meer nodig, al is het wel verstandig. Met ingang van 4 maart kunnen inwoners bij de gemeente een verklaring van verlies of diefstal tekenen en tijdens hetzelfde bezoek meteen een nieuw identiteitsbewijs aanvragen. Om misbruik te voorkomen controleert de medewerker van de gemeente de melding van vermissing. Bij vermoeden van misbruik verwijst de gemeente de aanvraag van vermissing door naar de politie voor nader onderzoek. Valse meldingen worden streng aangepakt. Meer informatie staat op www.leiden.nl/paspoort.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×