Universiteit Leiden hoog gewaardeerd

‘Wederom een prachtig resultaat. Het bewijst dat we op het juiste spoor zitten.’ Dat was de reactie van vicerector Simone Buitendijk toen zij hoorde dat de Leidse Universiteit volgens internationale studenten de beste leerervaring biedt.
Dit bleek uit de resultaten van de International Student Barometer (ISB) die op 28 maart verschenen. Studenten waarderen de Universiteit Leiden als topscorer van Nederland en nummer acht van Europa als het gaat om de algehele leerervaring. Een sleutelelement daarin was het Engels van het wetenschappelijk personeel, waarin Leiden wederom het best presteert in Nederland en in Europees opzicht de op twee na beste is. 

Zaken waarop studenten een iets lagere waardering gaven dan in de eerste ISB-enquête in 2005, zijn kansen op de arbeidsmarkt en loopbaanadvies, financiële ondersteuning en cateringfaciliteiten. Een aantal van die beoordelingen zijn geen verrassing met het oog op het huidige economische klimaat. Desalniettemin zal de Universiteit zich ook op die terreinen willen verbeteren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×