Mogelijk vuurwerkverbod in Leidse parken

3

Partij voor de Dieren pleit al een tijdje voor een algemeen vuurwerkverbod in Leiden. Zo’n algemeen verbod gaat de gemeenteraad te ver. Wel komt er waarschijnlijk een gedeeltelijk verbod. Burgemeester Lenferink overweegt een vuurwerkverbod dat alleen geldt in grote parken, zoals de  Leidse Hout en Cronesteyn. Het is anders te moeilijk om zo’n vuurwerkverbod intensief te handhaven.
Audiofragment: Burgemeester Lenferink voelt wel wat voor een vuurwerkverbod in Leidse parken.

Het zal moeilijk worden om parken vuurwerkvrij te houden op oudejaarsdag. Daar is simpelweg de capaciteit niet voor. Op oudejaarsavond is de politie vooral nodig voor ordehandhaving. Als het aan burgemeester Lenferink ligt, dient het verbod vooral als signaal. Het verbod werkt alleen, als heel scherp in kaart wordt gebracht waar wel en waar geen vuurwerk afgestoken mag worden.

Er is een aantal afwegingen dat tegen elkaar moet worden afgezet. Aan de kleine hoeveelheid vuurwerkresten in de parken blijkt dat er daar sowieso niet veel vuurwerk wordt afgestoken. Toch hebben dieren die daar leven en rondlopen er last van. Volgens burgemeester Lenferink kan vuurwerk op genoeg andere plekken worden afgestoken.

Delen

3 reacties

  1. Burgemeester Lenferink moet maar eens in de maand/en de vuurwerk herrie begint maanden daarvoor/ December in het Morskwartier komen wonen.
    Wedden dat die dan een algemeen vuurwerk verbod in gaat stellen!

  2. ik woon ook in het morskwartier.
    hiervoor in de stevenshof.
    en daarvoor in de kooi.
    de mors is een oase van rust joh geraldine, niet zo miepen.

Over de auteur

Je bent nu offline