Foto: Servaas Neijens, Naturalis

Deel van poot van Tyrannosaurus Rex gevonden door Leids onderzoeksteam

Het opgravingsteam van Naturalis heeft stukken bot van het skelet van een Tyrannosaurus Rex gevonden. De overblijfselen zijn waarschijnlijk van de poot van het uitgestorven dier. Naar aanleiding van de vondst van enkele teenkootjes in Wyoming in de Verenigde Staten zijn Naturalis en het Black Hills Institute een expeditie gestart om de rest van de T-Rex op te graven.

Elk botje dat wordt gevonden is belangrijk voor het onderzoek naar de dinosaurus. Er is nog veel onbekend over het uitgestorven dier. Zo zijn bijvoorbeeld de precieze lengte van de staart en de structuur van de huid nog onbekend.

De opgraving van het skelet is niet alleen voor wetenschappelijke doeleinden. Naturalis wil het eerste museum buiten de Verenigde Staten zijn met een echt T-Rex skelet. In 2017, na de vernieuwing van het museum, zal het skelet tentoon worden gesteld in het Leidse museum. 

Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×