Van Woensel: "Barakken Rijnfront compenseren in Leiden"

De studentenbarakken aan Rijnfront in Oegstgeest worden als het aan de Leidse wethouder Van Woensel ligt, verplaatst naar het Wernink-terrein aan de Amphoraweg. Van Woensel wil zo voorkomen dat er honderen studentenkamers verloren gaan nu Duwo met de sloop van de barakken is begonnen. De gemeente is al jaren in onderhandeling over de afkoop van het erfpachtcontract met het conglomeraat van bedrijven CHR dat het terrein in gebruik had. Pas daarna kan er op het terrein ruimte komen voor studentenhuisvesting.

De 136 barakken langs de A44 boden sinds 2005 plaats aan 544 studenten. In het verleden woonden er asielzoekers. Inmiddels is Duwo begonnen met de gefaseerde sloop. Eind van het jaar moeten alle barakken verdwenen zijn. Volgens Duwo is het niet mogelijk om de bestaande barakken naar het Wernink-terrein te verhuizen. Die zijn niet meer geschikt voor hergebruik.

Leiden Werninkterrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×