Tentoonstelling Drawing her story laat tekeningen zien die vrouwen maakten naar aanleiding van het levensverhaal van de ander (foto's: J.P. Kranenburg)

Tentoonstelling Drawing her story

Vrijdag 17 mei werd de tweede serie van de cursus Drawing her story afgesloten met de opening van een tentoonstelling in Theater Ins Blau aan Haagweg 8. De tentoonstelling werd geopend door wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn)

Drawing her Story is een tekencursus die vrouwen van allerlei leeftijden, achtergronden en culturen samenbrengt. De vrouwen zijn aan de hand van thema’s met elkaar in gesprek gegaan over hun verleden, hun heden en hun toekomstdromen. Zij vertrouwden elkaar hun verhalen toe en tekenden het verhaal van hun gesprekspartner. Dit leverde niet alleen een sterke band tussen de vrouwen op, maar ook nog eens prachtige tekeningen. Deze tekeningen zijn nu te zien in Theater Ins Blau én in een catalogus.

“Ik kon haar verhaal ineens plaatsen in de geschiedenis van Nederland, de droge migratiecijfers en -rapporten gingen leven, kregen een gezicht. Ik leerde mijn land, mijn landgenoten beter kennen. Dat vond ik bijzonder.” Zo vertelt Irene, die meedeed aan de eerste serie Drawing her Story.
Wie meer wil weten over Drawing her story, ga naar de website van Simone van Olst www.simonevanolst.nl. Zij begeleidde de vrouwen bij het tekenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×