AMIGO-Leiden gooit hoge ogen op prestigieuze WMC in Kerkrade

De dagprijs, de juryprijs en tweede van de wereld: AMIGO Leiden heeft tijdens het vierjaarlijkse World Music Concours (WMC) in Kerkrade (de Olympische Spelen voor amateurmuzikanten) bijzonder hoge ogen gegooid. Met ruim 90 punten gemiddeld (op een 100-punts schaal) schrijft de band geschiedenis. Nooit eerder lukte het een debutant om zo goed te presteren.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/102530065″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Bandleider Marvin Erades van Amigo vertelt in de uitzending over het Leidse succes tijdens het WMC.

De dagprijs, de juryprijs en tweede van de wereld: AMIGO-Leiden heeft tijdens het vierjaarlijkse World Music Concours (WMC) in Kerkrade bijzonder hoge ogen gegooid. Met ruim 90 punten gemiddeld (op een 100-punts schaal) schrijft de band geschiedenis. Nooit eerder lukte het een debutant om zo goed te presteren.

Het WMC in Kerkrade is het grootste amateur muziekevenement ter wereld. Bands uit AziĆ«, Zuid- en Noord-Amerika en Europa strijden er met elkaar om de wereldtitel. Vier jaar geleden won een andere Leidse band, K&G, al de fel begeerde titel. Zij moeten aankomend weekend aantreden om hun titel te verdedigen. De jeugd van K&G won al eerder deze week zilver. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×