SP op zoek naar beste oplossing parkeerproblemen

De Leidse SP heeft in de wijken rond het centrum duizenden enquêteformulieren verspreid met vragen over parkeren. Momenteel loopt er in een deel van de wijken buiten het centrum een proef met blauwe zones. die proef zou eind dit jaar aflopen, maar omdat de huidige coalitiepartijen het niet eens kunnen worden over een definitieve oplossing, is de proef verlengd tot na de verkiezingen. Welke oplossing er komt, wordt zo inzet van de campagnes van de verschillende partijen.

Audiofragment: De SP is op zoek naar de parkeeroplossing met het meeste draagvlak in de wijken rond het centrum.

De SP wil van de wijkbewoners weten welke oplossing ze het beste vinden: Terug naar de oude situatie zonder parkeerregulering, een blauwe zone of betaald parkeren. Van der Kraats neigt naar uitbreiding van de blauwe zones. De kosten ervan moeten dan wel wat omhoog om te voorkomen dat de gemeente er jaarlijks vele tonnen op moet toeleggen.

Verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats: “Het maakt nogal wat uit of je elke dag gemakkelijk voor je eigen deur kan parkeren, of dat je juist dagelijks lang moet zoeken naar een plaatsje in je eigen wijk. Ook wat parkeren mag kosten voor de parkeerder, voor de bezoeker maar ook voor de gemeente is een belangrijke onderwerp. Daarom wil de SP graag weten wat mensen in de wijken rondom het centrum zelf de beste oplossing vinden om de juiste balans te vinden tussen gastvrijheid voor bezoekers en voldoende ruimte voor de eigen auto. We zullen de resultaten daarvan gebruiken voor ons verkiezingsprogramma.”

De enquête kan ook ingevuld worden via de website van de Leidse SP.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×