Burgemeester Lenferink met Jochem Myjer, Onno Blom en Casper Faassen (Foto: Emile van Aelst)

Jochem Myjer, Onno Blom en Casper Faassen brengen Ode aan Leiden

In een volle zaal van het Scheltema-complex presenteerden Jochem Myjer, Onno Blom en Casper Faassen zondagmiddag hun Ode aan Leiden. Myjer schreef een lied genaamd Lalala Leiden, Jan Wolkers-biograaf Onno Blom een sonnet. Casper Faassen maakte een schilderij geïnspireerd op Jan van Goyen’s ‘Zicht op Leiden’ Alle drie de kunstwerken werden gepresenteerd en vervolgens symbolisch aangeboden aan burgemeester Lenferink.

Audiofragment: Onno Blom over liefde en vriendschap – een ode aan Leiden

Meer dan honderd mensen waren getuigen van een presentatie voornamelijk door Onno Blom over liefde en vriendschap. Liefde voor de stad en vriendschap die tussen de drie was ontstaan. Het nieuwe lied van Jochem Myjer was gelijk een hit en een meezinger. Het schilderij viel bij de meeste aanwezigen in de smaak.

Audiofragment: Jochem Myjer over zijn ode aan Leiden: Lalala Leiden

De enige vraag die restte was: waar komt het schilderij te hangen: het stadhuis of de Lakenhal? Of er geld is voor de aankoop van het schilderij door gemeente of museum werd tijdens de borrel niet duidelijk. Wat wel duidelijk werd, is dat iedereen erg trots is op Leiden en dat onze stad bruist van de creativiteit. De burgemeester zei trots burgemeester te zijn van zo’n bijzondere en mooie stad.

Audiofragment: Onno Blom: Vogelvlucht (een sonnet) – een ode aan Leiden

Cultuur Leiden gezichtopleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×