Nettie Buitelaar in afwachting van haar Gouden Lis. (Foto: Twitter Robert Strijk)

Gouden Lis voor Nettie Buitelaar

Nettie Buitelaar, directeur van het LBSP (Leiden Bio Science Park), heeft op 30 september de Gouden Lis in ontvangst genomen. De Gouden Lis is de hoogste provinciale onderscheiding van Zuid-Holland. De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gaven haar deze onderscheiding vanwege haar mooie verdiensten voor de kenniseconomie in Zuid-Holland.

Nettie Buitelaar is directeur van het LBSP sinds 2005, en sindsdien heeft het Leiden Bio Science Park een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn meer dan 3500 vakspecialisten aanwezig, en er zijn meer dan 90 instituten en bedrijven uit de biomedische sector gevestigd.

Nettie Buitelaar kreeg bij haar aanstellen twee duidelijke opdrachten mee. De samenwerking tussen bedrijven, instellingen en overheden moest beter, en zij moest het LSBP nationaal én internationaal op de kaart zetten. Dat is uitstekend gelukt en mede daarom deze prachtige onderscheiding. Commissaris Franssen was dan ook lyrisch: ”De betekenis van het werk van Nettie Buitelaar voor het Leiden Bio Science Park en voor de kenniseconomie in Zuid-Holland als geheel, kan onmogelijk worden overschat”

Nettie Buitelaar hoort nu tot een mooi gezelschap. De Gouden Lis is in 1952 ingesteld en Nettie Buitelaar is de 35e persoon die de Gouden Lis uitgereikt krijgt. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×