Van de zittende raadsleden haakt Esther Karsch teleurgesteld af. Ze had wel verder gewild, maar toen ze door haar partij op plek 10 werd gezet, trok ze haar kandidatuur in. De PvdA Leiden heeft momenteel zes zetels. (Foto: Esther Karsch, via Facebook).

Ook PvdA-lijst biedt veel nieuwkomers

De PvdA-Leiden heeft de top 10 bekend gemaakt van de verkiezingslijst waarmee de partij volgend jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen wil deelnemen. De lijsttrekker, Gijs Holla, was al bekend. In de rest van de top 10 staan veel nieuwkomers: van de huidige zeskoppige fractie, staan twee raadsleden op de lijst. Dit zijn Anna van de Boogaard, die op 2 staat, en Robert-Jan van Ette, die op 4 staat. Tussen hen staat nieuwkomer Abdelhaq Jermoumi uit de Merenwijk. Hij is directeur van de Ittihaad-moskee, de grootste moskee van Leiden.

Op de vijfde plaats staat Rald Schalkwijk, gevolgd door Helma Baart, die in het bestuur zit van PvdA-Leiden. Op 7 staat Mels van Meggelen, die al ervaring opdeed als manager van het fractiebureau van PvdA-Den Haag. De top-10 wordt compleet gemaakt door de 19-jarige Martijn Otten, Erica de Leeuw van Libertas Leiden en duo-raadslid Arjen Liemburg.

Audiofragment: bestuurslid Christiaan v/d Griend in gesprek met Nieuws071-presentator Ivo van Spronsen over de concept-kandidatenlijst van de PvdA in Leiden

De rest van de huidige fractie stopt op een na vrijwillig. Henny Keereweer, Tjeerd Scheffer en Marion van Dongen staan wel op de lijst, maar zijn lijstduwer. Het laatste raadslid, Esther Karsch, staat niet op de lijst. Ze trok haar kandidatuur in, toen bleek dat ze een tiende plek kreeg toebedeeld.

De leden van de PvdA gaan op 4 december de lijst vaststellen. Er kunnen dan nog wijzigingen worden aangebracht. De PvdA is de tweede partij die de lijst bekendmaakt, na D66.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×