Dit jaar komt er niet alleen een drijvende ijsbaan op het water van de Nieuwe Rijn, ook de Kerstmarkt staat dit jaar op pontons. (Afbeelding: Centrummanagement Leiden).

IJsbaan en Kerstmarkt drijven op Nieuwe Rijn

Niet alleen de Nieuwe Rijn ter hoogte van het stadhuis wordt in december volgelegd met pontons, waarop een drijvende ijsbaan wordt aangelegd, ook aan de andere kant van de Koornbeursbrug wordt het water dichtgelegd. Daar komt dit jaar voor het eerst een drijvende kerstmarkt. Aan het einde van de Kerstmarkt, ter hoogte van de Beschuitsteeg, is rekening gehouden met aanlegplekken voor rondvaartboten. Zo kunnen de rederijen als ze dat willen hun klanten totaan de kerstmarkt varen.

Om de ijsbaan en de kerstmarkt voortaan jaarlijks mogelijk te maken worden nu alle vergunningsprocedures extra zorgvuldig doorlopen. Althans, dat zou je verwachten. Eind augustus trok de gemeente de reeds verleende vergunning aan het Centrummanagement weer in omdat dat besluit ten onrechte niet ter inzage was gelegd. Belanghebbenden konden daardoor geen bezwaar maken. Dat gebrek is hersteld en dus mag de gemeentelijke Commissie Beroep & Bezwaar zich binnenkort weer buigen over de jaarlijkse bezwaren tegen de ijsbaan. Door de opgelopen vertraging wordt het opnieuw kort dag om de ijsbaan tijdig vergund te krijgen. Op 6 december gaat ‘ie open.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×