Ik wil je zien, fietsverlichtingsactie

5

Wie kent het niet, fietsers zonder verlichting die nauwelijks zichtbaar zijn in het verkeer. De zomer is voorbij. De donkere dagen komen er weer aan. De politie controleert geregeld op de werkzaamheid van fietsverlichting. Een boete kost al gauw vele tientjes, reparatie voor verlichting veel minder. Reden voor de Fietsersbond om op zaterdag 26 oktober de jaarlijkse fietsverlichtingsactie te organiseren. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Daarnaast geeft de Fietsersbond handige reparatie- en aankooptips. De Fietsersbond is zaterdag van 12:00 tot 16:00 te vinden op de Beestenmarkt. 

Voor de goede orde wordt vermeld dat er tot 16.00 uur uitsluitend kleine, eenvoudige reparaties worden gedaan. Ook worden slechts die fietsers geholpen waar koplamp, achterlicht, bedrading en dynamo met draaiend wieltje aan de fiets bevestigd zijn. Fietsen die sterk vervuild of verwaarloosd zijn, worden niet in behandeling genomen. Afhankelijk van de drukte worden er volgnummers uitgedeeld. Wie te laat komt, kan 2 november bij Fietsersbond Katwijk, 9 november bij Fietsersbond Oegstgeest en16 november bij Fietsersbond Noordwijk terecht. Meer informatie is te vinden op www.Fietsersbond.nl/Leiden

Delen

5 reacties

 1. Johan Volkers op

  Goede actie! Daarna geen waarschuwingen meer voor de fietsers, maar gewoon op de bon. Het verkeer is geen speeltuin, waarin je ongestraft met mobieltje en onverlicht in het donker kunt rondrijden.

  Voor de goede orde: Ben zelf ook fietser.

 2. Piet Pekelharing op

  Gewoon nieuwe batterijtjes in je lichtjes doen. Dan is het probleem meteen opgelost.

 3. Verkeersdeelnemer op

  En gaan automobilisten dan ook weer gewoon stoppen voor rood? Zo noem ik de kruising Geregracht/Lammenschansweg.

 4. Nu nog een onmiddellijke prent voor iedereen die op de stoep fietst, ook in woonwijken.

Over de auteur

Je bent nu offline