Gisteravond liepen circa 700 leerlingen mee in de derde Lichtjesparade. Die lichtjesparade vormt de officiële aftrap voor de 'Wondere Winterweken' in Leiden waar onder andere de (s)inttocht, het Huis van Sinterklaas, de ijsbaan en de kerstmarkt deel van uitmaken. (Hoofdfoto: J.P. Kranenburg, reportage Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Lichtjesparade in teken van Halloween

Vele honderden kinderen vertrokken gisteravond van de Doezastraat en de Beestenmarkt en liepen naar de Nieuwe Rijn tijdens de derde Leidse Lichtjesparade. Onderweg ontstaken ze de feestverlichting in verschillende winkelgebieden.

Bij de Nieuwe Rijn kwamen de groepen samen en werden vervolgens delen van een spannend theaterstuk opgevoerd. Geheel in Halloweenstijl was gekozen voor het ‘Spook van de Opera’.

De twee parades vertrokken om 18.30 uur op de Beestenmarkt en de Doezastraat. Onderweg deden ze onder andere de Pieterskerk en het Rijksmuseum Volkenkunde aan. Rond 19.15 uur kwamen ze aan op de Nieuwe Rijn. Hier traden diverse artiesten al op vanaf 17.00 uur, zoals Toïne Haverkamp, Johnny Bruce Muller en Rosanna & Josha. Om 20.00 uur ontstak loco-burgemeester Frank de Wit daar de feestverlichting.

Fields of Wonder, musicalgezelschap Otis, de Leidse Ballet & Theaterschool, Theatergroep Hardt, Popject, Jeugtheaterschool Leiderdorp en Theatergroep Cuculum verzorgden het spannende theaterstuk met zang, dans, kunst en theater over de gehele lengte van de Nieuwe Rijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×