Lijsttrekker CDA: Geen strijd om leiderschap

Een strijd om het leiderschap binnen het CDA? In de wandelgangen van het Leidse stadhuis gaat dat hartnekkige gerucht, maar volgens lijsttrekker Jan-Jaap de Haan speelt zoiets niet. Dat er van de huidige fractie slechts een raadslid doorgaat, heeft volgens De Haan andere oorzaken: “De mensen die stoppen zijn allemaal jonge mensen in de bloei van hun leven. Ze moeten het raadswerk combineren met een baan en sommige hebben bovendien jonge gezinnen”. De mensen die zich niet gemeld hebben bij de kandidaatstellingscommissie hebben die afweging zelf gemaakt. Er is niemand weggestuurd, aldus De Haan.

Audiofragment: CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan over de kandidatenlijst van zijn partij.

Aanstaande maandag houdt het CDA Leiden de ledenvergadering waar de lijst vastgesteld moet worden. Dan kunnen er eventueel nog verschuivingen plaatsvinden, maar De Haan hoopt dat de leden de conceptlijst niet zullen wijzigen.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×