Fietsendieven trappen in lokfiets

Fietsendieven moeten oppassen dat ze geen lokfiets stelen. De politie kon door de inzet van dit opsporingsmiddel met GPS-systeem al twaalf dieven in Leiden aanhouden. Het gebruik van een lokfiets om fietsendiefstal tegen te gaan lijkt een succes.

Leiden maakt sinds 16 oktober gebruik van de normaal ogende fiets. Ook politie van randgemeenten zetten lokfietsen in. Zo kon in Warmond vorige maand een 41-jarige Leidenaar aangehouden worden na diefstal van een lokfiets. Ondanks het nieuwe opsporingsmiddel van de politie is het aantal aangiften van fietsendiefstal in Leiden niet gedaald, maar juist gestegen. Tussen 1 januari en 10 november deden dit jaar 1233 fietseigenaren aangiften, vorig jaar was dit aantal in dezelfde periode slechts 1111.

Fietsendiefstal is de meestvoorkomende vorm van criminaliteit in fietsland Nederland. In 2008 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een lokfiets om fietsendiefstal tegen te gaan. Sindsdien maken steeds meer gemeenten gebruik van het opsporingsmiddel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×