Op de Kaasmarkt komt de eerste perscontainer van Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Afval ondergronds op rommelige Kaasmarkt

De hoek van de Kaasmarkt met de Hooigracht krijgt de eerste ondergrondse perscontainer van Leiden. Met de container hoopt de gemeente het scheiden van kunststof afval te bevorderen en de verwaarloosde hoek op te knappen.

Het gaat om een proef in samenwerking met containerverhuurbedrijf Vliko die moet uitwijzen of één ondergrondse container meerdere bovengrondse kan vervangen. De huidige containers op de Kaasmarkt kunnen de aangeboden hoeveelheid plastic niet verwerken. Hierdoor ontstaat er zwerfvuil, wat de Kaasmarkt tot een lelijke plek in de binnenstad maakt.

Na aandringen van onder meer PvdA Leiden heeft de gemeente eerder dit jaar beloofd dit soort verwaarloosde plekken in de stad onder handen te nemen.

De nieuwe container perst om de zoveel tijd de inhoud automatisch samen en kan drie tot vier keer zoveel afval aan als een bovengrondse container. Volgens de gemeente leidt dit niet tot geluidsoverlast. Maandag 18 tot en met woensdag 20 november wordt de ondergrondse container op de hoek van de Kaasmarkt geplaatst. De huidige containers verdwijnen.

Leiden vollecontainer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×