De facebookpagina van de actie tegen homofobie toont Leiden door een roze bril. (foto: Leiden door een roze bril)

Leidse politici dragen roze brillen

Leidse politici van verschillende partijen laten met een roze bril zien dat ze tegen homofobie zijn. Zaterdag gaan leden van onder meer GroenLinks, D66 en SP gesprekken aan met het winkelend publiek in de Haarlemmerstraat en delen ze roze brillen uit tijdens een actie tegen homofobie. De actie is ontstaan, nadat Ashley North aangevallen werd omdat hij een roze bril droeg. “Gelukkig heeft hij het er heelhuids vanaf gebracht, maar homofobie komt nog dagelijks in Leiden voor”, benadrukt Galith Mol van D66 Leiden.

De aanval op North bewijst dat het belangrijk is om aandacht te vragen voor homoacceptatie in Leiden. Uit nationaal onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat een derde van de middelbare scholieren denkt dat een homoseksuele leerling op school niet open kan zijn over zijn of haar seksuele voorkeur. Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC Leiden vindt het belangrijk dat er aangifte gedaan wordt als er sprake is van discriminatie. De organisatie heeft samen met de regionale politie een speciale meldkaart gemaakt.

Vanaf 11 uur staan de actievoerders voor de Coelikerk op de Haarlemmerstraat. Ook andere betrokken Leidenaren kunnen zich inzetten voor de actie zaterdag. Via de facebookpagina Leiden door een roze bril, die binnen een paar dagen al meer dan 800 likes kreeg, kun je kenbaar maken dat je komt. “We willen met een zo groot mogelijke groep zoveel mogelijk Leidenaren benaderen en een roze bril geven om weer wat meer homoacceptatie te kweken in de stad”, vertelde Ashley North vorige week in Nieuws071.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×