Kruisiging van Christus van Cornelis Engebrechtz

Lakenhal restaureert 16e eeuw altaarstuk dankzij 'crowdfunding'

Museum de Lakenhal kan dankzij publiek opgehaald geld (crowdfunding) het altaarstuk van Cornelis Engebrechtsz gaan restaureren. De Kruisiging van Christus is een van de topstukken uit de collectie van het museum. Het altaarstuk dateert uit ca. 1517 en heeft een bewogen leven. Het overleefde de Beeldenstorm in 1566 en werd tijdens Leidens Ontzet (1574) in veiligheid gebracht op het stadhuis.

Museum De Lakenhal heeft zich samen met De Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal (VBL) in 2013 extra gericht op de werving van de benodigde aanvullende financiering voor de restauratie van het drieluik. De vereniging is er via crowdfunding in geslaagd €60.000, de helft van het benodigde totaalbedrag, bijeen te brengen. De andere helft neemt Museum De Lakenhal voor haar rekening.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×