Met vereende krachten werd de kerstmarkt geopend door het centrummanagement, wethouder De Haan en natuurlijk de kerstman zelf. (Hoofdfoto: J.P. Kranenburg, reportage: Emile van Aelst).

Drijvende kerstmarkt wil nu al verdubbelen

Hoewel de drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn nu al veel beter wordt ontvangen dan alle voorgaande Leidse kerstmarkten bij elkaar, is er ook al een grote wens: verdubbelen in omvang. Want hoewel de kerstmarkt met 50 kraampjes op het water nu al ruim twee keer zo groot is als de afgelopen jaren, loop je nog steeds vrij vlot een rondje. Bovendien staat de telefoon niet stil bij het Centrummanagement Leiden dat de markt organiseert. “Of we nog kraampjes over hebben”, lacht centrummanager Erwin Roodhart.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/124802180″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard was vanmiddag bij de opening en maakte vervolgens een rondje over de kerstmarkt.

Ook voorziiter Frans Schohaus van het Centrummanagement Leiden ziet volop kansen voor groei nu er eindelijk een echt goede plek voor de kerstmarkt is gevonden: “Aan het einde van de kerstmarkt ligt nog een heel stuk water tot de volgende brug. Het zou fantastisch zijn als we dat ook dicht kunnen leggen. We willen graag doorgroeien naar 100 stalletjes”. Wethouder De Haan die de kerstmarkt vanmiddag samen met Schohaus officieel opende, noemt het een mooie ambitie.

Videoreportage opening kerstmarkt door Chris de Waard.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×