Beau van Rij (8) bracht Naturalis op het idee voor de inzamelingsactie een tientje voor T. rex. De jonge Leidenaar was de eerste die spontaan bij Naturalis aanklopte om te doneren. Gisteren hielp hij de hele middag met collecteren. (Foto: Chris de Waard).

Naturalis hoopt op 100.000 Tientjes voor T. rex

De actie ‘Een tientje voor T. rex‘ waarmee Naturalis een miljoen euro hoopt op te halen is gisteren uitgebreid met de onthulling van de dino-replica in een grote tent op het Stadhuisplein. Directeur Peter Rijntjes van het biodiversiteitscentrum gaf samen met wethouder De Wit de aftrap. Direct daarna stroomde het publiek naar binnen om met T. rix op de foto te gaan.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/125020738″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de onthulling en sprak met Naturalis-directeur Peter Rijntjes, Jochem Myjer en met de jonge Beau die Naturalis op het idee van de actie bracht.

Zomaar een foto met de dino maken kan wel, maar veel leuker is het om mee te doen aan de crowdfundingactie. Voor een tientje krijg je dan een officieel certificaat van eigendom voor een stukje T. rex. Wie 30, 50 of zelfs 100 euro meebetaalt, krijgt naast het certificaat ook een cap, t-shirt, polsbandje, vrijkaartjes voor de expositie (zodra de echte T. tex in Leiden staat) en een ‘Meet ’n Greet’ met Freek Vonk.

Videoreportage onthulling T. rex door Chris de Waard.

Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×