Wethouder Jan-Jaap de Haan onthulde begin oktober de maquette voor de nieuwe Lakenhal samen met directeur Meta Knol en de geselecteerde architecten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Volgende maand uitvoeringsbesluit renovatie Lakenhal

Vandaag heeft het Leidse college van B en W het zogenaamde uitvoeringsbesluit genomen voor de uitbreiding en de renovatie van De Lakenhal. In januari moet de gemeenteraad dat besluit bekrachtigen en kan De Lakenhal zelf weer verder met het werven van fondsen. Voor de verbouwing en uitbreiding is in totaal 16,6 miljoen euro beschikbaar, waarvan de gemeente ruim dertien miljoen voor haar rekening neemt. De rest komt van fondsen en andere giften. De BankGiroloterij heeft al een miljoen toegezegd.

Audiofragment: Wethouder De Haan (CDA, cultuur) over het uitvoeringsbesluit voor de uitbreiding en de renovatie van De Lakenhal.

Als het definitieve besluit in januari genomen is, heeft De Lakenhal nog ruim een jaar de tijd voor het aantrekken van extra fondsen voor de verhuizing en de inrichting van het gerestaureerde museum. In totaal moet het stedelijk museum daarvoor ruim twee miljoen zelf ophalen. Een flink deel daarvan is al binnen of toegezegd. Er is nog zo’n 7 à 8 ton te gaan. Volgens De Haan gaat dat wel lukken. Zeker als de gemeenteraad straks het besluit bekrachtigd. Dat is voor sommige subsidiënten een voorwaarde. “Mocht er onverhoopt minder binnenkomen dan zal het inrichtingsplan aangepast moeten worden, maar er is v oor 3,3 miljoen aan aanvragen uitgezet. De successcore moet dus 25% zijn “, aldus de wethouder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×