Het was gezellig druk in de studio. (Foto: Emile van Aelst)

Overvolle eindejaarsuitzending van Cultuur071

Ruim voor de speciale eindejaarsuitzending van Cultuur071 annex borrel begon, was het al gezellig druk bij Sleutelstad. Rustig is het nog in de studio als om 19.00 uur de uitzending begint met de in Mainz geboren goochelaar en filosoof Tilman Andris, onze studiogast. Hij vertelt over zijn fascinatie voor de waarheid: aan de ene kant de filosofische zoektocht en aan de andere kant het leugenachtige van goochelen. Dat hij wilde goochelen wist hij al op zijn achtste en al vroeg legde hij ook nog de link met filosofie, de studie waarop hij in Leiden afstudeerde.

Audiofragment: Luister hier de volledige uitzending terug.

Vanaf het eerste half uur van de uitzending komen ook andere gasten binnen die terugblikken op 2013. Stadsdichter Jaap Montagne en Christel Schollaardt vertellen over de eersteling van uitgeverij de Muze: Biotopia, waaruit de dichter zelf vervolgens voordraagt. Jazz zangeres Vivienne Aerts is overgekomen uit Boston om eind januari met Lee Konitz in de Hooglandse Kerk op te treden. In de studio brengt zij een eigen lied en speelt ook live met zanger/pianist Jan Stroomer en Rik van Boeckel in een steeds warmer wordende studio. De enige echte Leidse dichterette Pink Meltzer leest voor uit eigen werk en (ex-) dominee Ronald da Costa schreef  speciaal voor de eindejaarsuitzending  een  column. Ook in de studio een duo dat de krachten heeft gebundeld en de komende tijd nog meer mooie muzikale projecten op touw zal zetten: Hans van der Maas en Marcel van Schooten. Voor de vaste rubrieken is ook ruimte gemaakt, zoals voor de muziektips van Peter Visser (zie @muziekgezien en muziekgezien.blogspot.nl) en natuurlijk de filmtip van Govert de Kok. Met zijn gloedvolle betoog over de film Avant l’hiver van Philippe Claudel weerspreekt hij de mindere recensie in een aantal kranten. Dus ga zelf kijken! Na de reguliere twee uur die de uitzending normaal duurt, werd nog een half uur doorgepraat over achtergronden van goocheltrucs en wat Tilman het komende jaar allemaal nog van plan is. Na de muziek van Vivienne Aerts, Jan Stroomer en Rik van Boeckel was deze speciale uitzending toch echt afgelopen. Stem ook in 2014 weer op Cultuur071 af: elke zaterdag van 10 – 12 uur op Sleutelstad 93.7 FM en 102.4 via de kabel. Emile van der Aelst, alias de Leidse Glibber, is op 4 januari studiogast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×