Enorme berg vuurwerk in beslag genomen

Politieagenten hebben zaterdagavond maar liefst 82 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dat gebeurde nadat agenten de auto van een 32-jarige Leidenaar controleerden. In de auto bleek ruim 82 kilo vuurwerk te liggen. Of het vuurwerk legaal is, maakt in dit geval niet uit. De hoeveelheid was sowieso veel te hoog.

Jaarlijks raken tientallen mensen gewond door illegaal vuurwerk. Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de veiligheidseisen, bijvoorbeeld een woning of een garage, levert gevaar op voor ontploffing of een grote brand. Heeft u vermoedens van opslag an illegaal vuurwerk bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×