Alsnog vergunning voor illegale bijenstal Oostvlietpolder

Bouwen mag niet in de Oostvlietpolder. Dat heeft de gemeenteraad in het verleden duidelijk vastgelegd toen werd besloten dat de polder groen moet blijven. Maar sommige bouwsels passen juist prima bij de natuur in de polder. Een bijenstal bijvoorbeeld. Eigenlijk had er een vergunning verleend moeten worden voor het bouwwerk dat in maart 2014 feestelijk werd geopend. Dat is destijds niet goed gegaan, omdat initiatiefnemer De Bijkerij dacht dat het gewoon mocht, omdat het zo goed in de omgeving past.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/202353986″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Na vanavond kunnen de imkers alsnog opgelucht ademhalen. De gemeenteraad legaliseert het bijenonderkomen alsnog. Alleen de VVD is tegen. Die partij vindt dat je je als gemeente aan je eigen regels moet houden. “Anders is het geen behoorlijk bestuur,” vindt fractievoorzitter Frederik Zevenbergen,

Leiden bijkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×