Op en in het 150 kV gebouw is asbest aangetroffen. Bij werkzaamheden zijn asbestdeeltjes in de directe omgeving terecht gekomen.

Asbest in woonwijk Leiden Noord

Bij werkzaamheden aan het dak van het zogenaamde 150 kV gebouw bij Nieuw Leyden is asbest vrijgekomen. Eigenaar TenneT heeft direct omwonenden per brief geïnformeerd. Asbestdeeltjes zijn terecht gekomen in de directe omgeving van de Nieuwe Koningstraat. SP-raadslid Julian van der Kraats vroeg milieu-wethouder De Wit vanavond om opheldering. Volgens De Wit is het aantreffen van het asbest half december bij de gemeente gemeld. Volgens de omgevingsdienst (voorheen de milieudienst) zijn de risico’s voor omwonenden minimaal.

Audiofragment: Bij werkzaamheden aan het 150 kV gebouw in Nieuw Leyden is asbest vrijgekomen.

TenneT heeft inmiddels beloofd dat er een brief met uitgebreidere informatie wordt verspreid in een wat groter gebied rond het gebouw. In die brief staat dan onder meer dat inmiddels ook in het gebouw zelf asbest is aangetroffen. “De komende weken zullen er daarom de bekenden ‘mannen in witte pakken’ in het gebied te zien zijn,” aldus De Wit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×